Bläää slime!!

Idag på eftermiddagen gjorde vi eget slime. Barnen fick gå in till köket i små grupper och hjälpa till att tillverka slimet. Varje barn fick en eller två uppgifter var och sedan fick de turas om att röra runt. Första barnet fick hälla i vatten, andra barnet fick hälla i potatismjöl, tredje barnet … osv. Barnen sammarbetar, räknar och hjälper varandra.

Först 3 dl vatten. Sedan 2.5 msk potatismjöl.

Efter det skulle det röras om och värmas upp på spisen. ”Det ser ut som mjölk” sa en av barnen. ”Ja just nu ja, men sen kommer det att hända något och då kommer det inte att se ut som mjölk”. ”Vad kommer hända?” undrar alla. ”Det får ni se!”.

Det som hände var att ”mjölken” tjockande och började likna slime istället. ”WOOOAAAH” säger dem när den kemiska reaktionen sker. Sedan hällde vi i lite matolja och valfri karamellfärg.

Och så var det klart! Det ska bli spännande att testa dessa imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *