Det blev trevligt lite kladdigt och avslutades med fruktsallad

Denna gång hade vi med oss färg, glitter och burkar som vi TILLSAMMANS gjorde ljuslyktor av.
Nästa gång ska vi julpyssla något tillsammans. Kanske att det blir smällkarameller som säkert många av de boende har gjort när de var små.

När vi talar om för barnen att det är dags att gå till Väverskans äldreboende, så vill ofta många barn följa med. Vi försöker att samma barn får följa med flera gånger, om vi märker att de tyckte att det var roligt att vara där.

Lilla huset fylldes med häxor, skelett, drakar och lite barn också!

Vi möttes av en hall där det fanns spöktorkskåp, saft som vaktades av en spindel och spindelmuffins.

 

Inget var sig likt, det fanns spökbananer, pumpamandrariner och en döskallemorotskaka som några barn varit med och bakat. Det fanns drick och ätbar slime…..  De som ville kunde dansa.

Barnen bestämde att spöket skulle heta : Stora spöket Laban, för att spöket var stort!

Barnen och fröknarna från Björken var också med på Halloweenfesten.

Sång och spelträff på Väverskans äldreboende med sånger från förr

– Bä bä vita lamm, har du någon ull? Den sången är av Alice Tegnér och publicerades första gången 1892 i sångsamlingen Sjung med oss mamma. Källa Wikipedia på nätet.

Vi fortsätter även denna termin att då och då besöka Väverskans äldreboende. Idag gick 9 barn från Linden och två pedagoger dit med gitarren, rytminstrument och med sånger som sjungits i flera generationer. Efteråt fikade vi och sen fick vi gå på rundvandring. Vi fick gå in till två boende och se hur de hade det.

Något barn uttryckte sig – Jag har aldrig träffat gamlingar. Det barnet såg så fundersamt ut i början, och ville efter sången gå tillbaka till förskolan. Vi fikade, och då kom några farbröder och hämtade saker från en lägenhet där den boende dött. Vi får möjlighet att höra på barnens funderingar och vi försöker svara, på en nivå som är lagom för dom.

I läroplanen står det att: Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra människor situation. Att besöka Väverskan ger oss möjlighet att se hur äldre människor har det. Och de får en stunds ”underhållning” av era fina barn som vi har på förskolan!

Om fröknarna tar fel på dag, så kan man få åka buss två dagar i rad!

När barnen har lite virriga fröknar så kan man få åka buss två dagar i rad….  Vi lekte lite i lekparken vid Träffen, innan en fröken kom på att teatern inte var idag (tisdag).

Men tänk så bra det blev, vi och Äventyret fick åka Taxibuss till teatern. Vi hjälpte varandra att få fast bältet.

Teatern handlade om någon som inte lyssnade och tog med sina nya slipsar och gav bort dom på jobbet, fast den inte fick!

Lilla snigel – här behöver du inte akta dig!

Vi är fullt igång med vårt småkrypsprojekt. Vi har en, två vinbärssnäckor inne i en plastlåda som vi undersöker. Tex vad tycker dom om att äta. Ute på gården hittar barnen olika sniglar och snäckor (vi har inte lärt oss än om det är namnet på de som har skal)

Tittar vinbärssnäckor på varandra? Det såg ut som det tyckte en fröken.

Det här gjorde vi på vår stängningsdag – vi blev så inspirerade och vi fick många nya tankar!

Alla kommunala förskolor i Nyköpings kommun har varit på inspirationsdag på Träffen under sin stängningsdag. Där fick vi lyssna på intressanta föreläsare. Bland annat en som hette  Ta in världen i förskolan och Kreativ metodik med Mathias Demetriades och Ingrid Waldenström ,de pratade bland annat om de Globala målen,   http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwicyP_JwIHWAhUMG5oKHbWaByMQFghBMAM&url=http%3A%2F%2Fwww.regeringen.se%2Fregeringens-politik%2Fglobala-malen-och-agenda-2030%2F17-globala-mal-for-hallbar-utveckling%2F&usg=AFQjCNH6x5dGx5mbX0Uy_GlmfVAS6vtL3A    Vi fick också prova på barnyoga, lera, olika färger – som vi kommer få mer utbildning i om ett tag, vilket vi ser fram emot. Vi är tacksamma för möjligheten att få ha stängningsdagar så inte all fortbildning sker på kvällstid. Och vi vet att allt som vi var med om i tisdags kommer ni föräldrar och era barn få glädje och kunskap av!

Vi fick vara orange laget – när ONYX har testa på bandy för skolan

Idag hade ONYX satt upp bandyplaner som elever från Släbroskolan fick prova att spela bandy på. Vi gick dit och hejade på. De som pratade kallade oss för oranga laget, de som spelade var gula,blåa och röda laget. Vi fick också prova på att kasta ärtpåsar i hål med siffror på.

Det var så roligt att vi också fick testa på. De spelade bra musik också!

 

Midsommarfirande med mycket glädje och lite sorg, det här med att behöva säga -Hejdå…

På förmiddagen klädde fröknar och barn midsommarstången tillsammans. Sen bjöd ett barns familj alla på god jordgubbstårta.

 

På eftermiddagen kom de familjer som kunde till förskolan och dansade och fikade tillsammans.

Det var många som ville säga Hejdå till en av pedagogerna som slutar, hon har funnits på förskolan i många år, och vi önskar henne , och barnen som slutar för att börja i förskoleklass Lycka till!

Med dessa bilder önskar vi er Glad midsommar!