Ljus experiment

Idag blev vår koja en mötesplats för två utforskande barn. De tog in olika föremål i kojan, efter en stund kom de ut och berättade att de gjorde ljusexperiment. Vem blir inte nyfiken på att få ta de av det?

Först visade de hur  ljuset från en ficklampa såg ut då de lyste på olika föremål som låg ner. Därefter flyttade de föremålen till en ställning som de satt ihop av en ljusstake och ett glas. Här gjorde de ännu ett ficklampstest. De beskrev hur förmålen blev mycket ljusare och att det blev två nästan likadana föremål, fast en var en skugga

När jag tackade för den intressanta visningen och ställde frågan hur de kom på idén med att belysa olika material svarade de att – Det är vi som är Experiment-tjejerna! Sedan var det dags för nästa visning.

Tack för ännu en spännande upplevelse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *