Studiebesök möter barngrupp

Nybygget har haft långväga besök, tre förskolechefer från Skellefteå var nyfikna på vår verksamhet. De ville veta hur vi startat upp,  på vilket sätt Nybygget bidrar till kollegial fortbildning, när och hur barn och pedagoger har tillgång till lokal och materialet …. och många fler frågor.

Ett studiebesök är alltid ett lärorikt avbrott i vår verksamhet, det får oss att stanna till och reflektera över vad vi gör, vad som händer när vi gör som vi gör och vad det leder till. När vi dessutom tar en titt i backspegeln, tillbaka till uppstarten under våren 2013 får vi perspektiv på vår utveckling och inser att det varit en händelserik resa till det Nybygget vi är idag. Då vi får ta del av andras tankar kring vår resa så väcks nya idéer och utvecklingsområden. Win-win när det är som bäst 🙂

Förskolecheferna fick även möta en barngrupp in action. Vår förskollärarkollega Annica presenterade det barnen byggt och skapat till ”mitt drömrum” som är en del i projekt kring Lasse Majas detektivbyrå.  Innan de åkte till Nybygget hade de ”brainstormat” tillsammans och diskuterat vad de kan tänkas behöva i sitt rum, de hade gjort ritningar och sen under sitt besök den dagen skapade barnen möbler och inredning.

Dagens slutresultat, utifrån de ritningar som barnen hade med sig. – En pool, så att jag kan bada hela tiden, – En hängmatta, – Stenen blev ett sminkbord, – En Tv och en staty att titta på, – En boxningshandske att hänga i taket, – En hund som har en hundvalp, – En hiss med knappar, – En toalett.

Barngruppens närvaro och engagemang skapade en förståelse och insyn i kopplingen  mellan Nybyggets material och det arbete som pågår på våra förskolor.

Vi tackar alla delaktiga för en givande dag!

 

 

One thought on “Studiebesök möter barngrupp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.