Ett nytt år med nya och gamla perspektiv

Då är vi igång igen, ett nytt år, och redan har barnen bidragit till att synliggöra nya perspektiv på Nybygget!

Under jul-och nyår har vi tänkt om och gjort en del förändringar i våra miljöer. Vi har fortsatt fokus på estetik och förundran, ljuset, kontrasterna, upptäckarglädje från mikro till makro med hjälp av olika digitala verktyg. Det vi vill lyfta fram mer är teknik på olika plan, t.ex. rörelseenergi, magnetism och finmotorik med skruvar och muttrar bl.a.
  

 

 

Barnen utforskar färger, ljus och mörker på olika sätt. Att skapa mönster med appen Gravitarium ger nya spännande förutsättningar, både framför och bakom det vita tyget.

 

 

 

Att bygga och skapa med magneter och metall fängslade några av barnen. Vad fastnar på vad och hur långt kan du bygga? – Lika långt som jag är!

 

 


 

 

 

Vid OH apparaten kan du fånga mönster med ett vitt papper. Det var en hel del utforskande utifrån hur stort mönstret blev om du höll pappret nära eller långt ifrån OHén.

  

 

 

Barnen inspirerade varandra att fånga mönster med de teckningar som de gjort.

På vår upp-och-ner-vända cykel kan man skapa ljud när du snurra på pedalerna … men var kommer ljudet ifrån? Snurra du fort låter det mycket, man kan också snurra tillsammans!

 

 

 

Att utforska material med hjälp av förstoringslampor eller varför inte en skiva från en OH ger helt andra upplevelser 🙂  Vi ser fram emot ännu ett spännande och kreativt år, fyllt med nyfikenhet, förundran, upptäckande och varför-frågor och kluriga svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.