Öppet hus på Musikskolan – Vimmelbilder

Lördagen den 6 maj var det ”Öppet hus och Prova på” på musikskolan. Några av de nya ämnena fanns med på plats som en lite försmak om vad som komma skall.

Du som missade den här chansen får en ny chans den 30 augusti, då vi har en kvällsvisning för både instrument och nya kulturämnen igen.

Här kommer lite vimmelbilder tagna under dagen som var en riktig höjdare för såväl oss som anordnat dagen som de som besökte evenemanget.

Konstföreningen Fröet ställde ut barnkonst i lokalerna. Ett samarbete med Susanne Andersson Fragoulis.
Tommy visar upp sin största flöjt.. eller han hade väl kanske lånat den. Jag tror den är en av de största i världen. :- O Man behöver inte klättra på stege, för man blåser nånstans på mitten i en liten pip. Och jag undrar jag om han inte har den allra minsta runt halsen också. :- O
Här har vi alla stråkinstrument i ett och samma rum. Det är eleven Freja som är med och visar hur man gör. Freja har spelat fiol i många år, och så sjunger hon också! Stråkinstrument finns också i olika storlekar. Ju större, desto mörkare ton. Fiol (ljus ton) och viola (något mörkare ton) är ganska lika och de mista instrumenten. Cellon är lite större och den sitter man och spelar. Den har ett stöd mot golvet. Kontrabasen är jättestor och den får man stå och spela.
Här har vi Noah som också är elev och spelar trumpet och han visar ett valthorn på bilden. Det är samma sak här att det finns olika storlekar och ju större, desto mörkare. Bastubans i bild är en sådan stor, men det finns ÄNNU större!
Här välkomnar Emelie våra kunder välkomna med vår Välkomstbroschyr, som beskriver vad man hittar i de olika rummen. Emelie spelar valthorn, det vackra instrumentet som vi såg på den tidigare bilden.
Slagverk är ett ämne som har väldigt många olika instrument. Pukor eller Timpani som de också kan kallas, är av det större slagverket som får ett ordentligt tryck i ljudet. Sedan finns flera handtrummor, digitala trumset och vanliga trumset. Klockspel av olika form och storlekar räknas också in i slagverk, liksom triangel och andra woodblocks och chimes. På höger kant ser vi marimba och vibrafon som spelas med klubbor med stor precision. Det finns faktiskt noter även för slagverk.
Bild och slöjd kommer bli ett av de nya ämnena i nya Kulturskolan till hösten. Här visar en av våra nya lärare upp lite som man kan pyssla med i färg och form. Utmana det vi är vana vid och skapa nya saker.
Konstföreningen Fröet har även skulpturer och jobbar också med form. Här har vi fantastiska skapelser med glitter och glans som hänger i ljuset och kastar spännande skuggor och blänk in i rummet.
Elgitarr är ett instrument som lockade många. Här instruerar läraren Alexander hur en gitarr fungerar och vad alla rattar är till för.
Musikproduktion är ganska nytt på musikskolan och kommer utvecklas till hösten då vi blir Kulturskola. Här visar läraren Markus hur man enkelt kan göra en låt väldigt snabbt. Sedan utgår man från den grunden och bygger på olika ljud som redan finns, eller så skapar man nya. Man kan spela in instrument och sång.. eller så kan man spela in helt andra ljud som hittar i samhället. Allt från gnisslande cykel till klockans tick tack.
Digitala trumset är ett bra sätt att öva slagverk utan att det låter så mycket. Som ni ser finns det notställ framför. Är man duktig på trummor så kan man alltså spela efter noter och då kanske man inte spelar hela tiden.. utan kommer in då och då med vissa rytmer.
Dans är också ett nytt ämne under hösten. Här visar Maria lite av vad just hon kommer lära ut lite av i höst. Vi kommer även ha fler olika lärare på dans, som har lite olika specialiteter. Det finns ju så många olika sorters dans. Men mest kommer vi erbjuda modern dans i olika former.

Glöm nu inte vårt nästa Öppet hus där vi kommer visa ÄNNU MER saker som vi kommer erbjuda i höst. Skriv in den 30 augusti kl 18-20 redan nu, så du inte missar denna jätteroliga dag. Då kan du både prova instrument och andra grupper som vi kommer erbjuda i höst.

Välkommen!