Bions och filmens dag

10/3 är det bions och filmens dag, men här på Mariebergsgården tjuvstartade vi redan idag. FiA-gruppen och jag bjöd in till berättelser om hur det var att gå på bio i Nyköping på 50- och 60-talet. Vi tittade på bilder av gamla kända skådisar, som Sickan Carlsson, Annalisa Ericsson, Åke Söderblom, Thor Modéen, Nils Poppe och Julia Ceasar. Filmaffischer och bilder på gamla biobiljetter såg vi också. Sedan började filmvisningen. Självklart startade vi med att titta på bioreklam, och sedan följde filmklipp ur gamla svenska filmer. Som tilltugg bjöds det på salta pinnar, ostbågar och päroncider. Det var roligt att det var så många som kom! Cirka 40-45 gäster räknade vi till. Det här får vi göra om!

                

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.