Besök av naturen

Idag har vi haft Johanna Öhr från Naturum (länsstyrelsen) på besök här på Mariebergsgården. Hon har berättat om Östersjön och skärgården. Med sig hade hon olika saker som vi fick känna och lukta på, bland annat blåstång, tjärade brädstumpar, ett ormskinn, en fjäder från en havsörn och så en Skräntärna och en Strimmlus i trä. Vi fick också se vackra bilder och se hur lång en havsörn är mellan vingspetsarna, nämligen 2,5 meter!

 

 

 

 

 

 

 

 

På gång v. 18

Just nu finns Sörmlands museums utställning ”Handla” på bottenvåningen. Här kan du titta och känna på gamla förpackningar, titta på bilder från förr och minnas hur det var att handla varor i lanthandel. Den finns kvar till måndag 8 maj.

Idag har vi haft besök av Seniorshop som säljer fräscha vårkläder.

Hoppas att solen har kommit för att stanna, så vi kan dricka kaffet utomhus och få lite värma i själen.

Therése, Aktivitetssamordnare

Detta händer under påskveckan

Under nästa vecka, v. 15, händer det lite roligheter på bottenvåningen. På måndag 10 april kl. 13.30 kommer Maria Linneas Blomster.

På onsdag 12 april kl. 10.00-12.00 är det påskmarknad, också den kommer att vara på bottenvåningen. Där kan du köpa kryddor, te, hudvård, textilier och hembakat. Du kan också köpa lotter och hoppas på tur!

Glöm inte heller bort att vi får besök av Oxelösunds internationella dansgrupp redan nu på fredag 7 april kl. 14.00. De uppträder i Inre matsalen på bottenvåningen.

Jag passar på att önska en Glad Påsk!

Therése, aktivitetssamordnare

Vi skapar påskpynt

Under den här och nästa vecka har vi skapande med påsktema på våningarna. Vi målar påskbilder, klipper och klistrar påskkärringar, kycklingar och hönor och så tillverkas påskkort. Härligt med kreativitet som flödar! Även de som inte har lust att skapa själva sitter med och vi har en trevlig stund med samtal om påsken och firande. Självklart fikar vi också!

Therése, aktivitetssamordnare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roligheter på gång

På torsdag 30 mars kl. 14.00 får våning 4 besök av Ingo och hans vänner, som sjunger och spelar gamla godingar.

Fredag 7 april kl. 14.00 i Inre matsalen kommer Oxelösunds internationella dansgrupp och dansar för oss.

Jag vill också redan nu berätta att det blir påskmarknad på bottenvåningen onsdagen 12 april kl. 10.00-12.00. Jag påminner om det nästa vecka.

Nu påtas det i vår trädgård, rensas och planteras vårblommor. Gå gärna ut och titta!

Therése, aktivitetssamordnare