Våra digitala verktyg.

Vilken fantastisk värld vi lever i, att kunna spela piano på bananer är bara en av alla otroliga saker som vi kan göra idag tillsammans våra barn på förskolan.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn

-Utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar. Lpfö 98/16″

Idag har några barn på förskolan under förmiddagen undersökt och utforskat de digitala verktygen som våra kompisar från Franciscus hade tagit med sig.

Vi introducerade bee-bot och blue-bot först för barnen.

-En karta.

-ABCDE, 12345

-Hur gör man, vad ska vi göra med dem?

-Jaha, man ska trycka på knapparna så går roboten.

Pedagogerna visade på hur vi skulle göra för att programmera robotarna så dem kom dit vi ville att de skulle komma. Barnen fick sedan prova på, vissa barn behövde sedan lite mer utmaning så då jobbade vi med koordinationer ex: Gå till A5. Barnen plockade snabbt upp informationen och började sedan att köra igång.

Efter att vi jobbat med bee-bot och blue-bot så kollade vi in Dash & Dot två andra robotar som Franciscus kompisarna tagit med sig. Vi kollade igenom några programmeringar men sedan ville barnen bara testa sig fram och utforska på deras egna villkor.

-Först tuta, sen hjul

-Ahhh titta den åker när man kör här på lärplattan.

Det blev en förmiddag med många härliga och glada skratt – nya utmaningar att jobba vidare kring med våra robotar och vår utveckling tillammans med de digitala verktyg och barnen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.