Upplevelser & Erfarenheter

Även om det är sammanslagning behöver vi inte vara alla på samma plats. Vi behöver dela upp oss för att minska sammanhangen som barnen befinner sig i. Därför delade vi upp oss under dagen. 

Korvettens barn begav sig till sin förskola för att ge sköldpaddan Olle mat och för att vattna grönsakerna som barnen planterat i pallkragar på gården. 

På vägen upptäckte vi hallon som vi smakade på, såg en brandbil och samlade pinnar som någon insekt gnagt på. Barn behöver få erfara sin omvärld genom konkreta upplevelser för att skapa kunskap om den. Förskolan kan möjliggöra att erövra de färdigheterna samt få kunskap om vår omvärld genom att visa på den natur som finns runt oss – om vi tar oss utanför förskolans gård.

Barnen från Franciscus och Sjösa delade sina tankar kring vattnets kretslopp när de såg någon som tvättade sin bil. Var hamnar oljan från den smutsiga bilen?  Tillsammans kan vi väcka intresset och se värdet av en hållbar utveckling samt en hållbar framtid. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.