Brandövning på förskolan

Idag var det dags för Brandövningen. Barnen var väldigt spända i Örngruppen. Vi har pratade imorse om övningen. Havsörnarna var ute på förmiddagen och Kungsörnarna var inomhus. Några barn ur Delfingruppen kom in och var med oss på blåa. Tillsammans tittade vi på filmen med Halvan som brandman.

https://urskola.se/Produkter/156825-Las-med-sagor-Har-kommer-brandbilen

Barnen hade funderingar kring hur det blir eld.

”Om det är glasbitar i naturen kan det börja brinna. Eller om vi har ett förstoringsglas. Hemma eldar vi i kaminen. När vi har myspys tänder vi ljus. Då brinner det på djuren i skogen och kommer rök. Stackars kaninerna och träden. När det kommer rök måste vi krypa på golvet. Min lillebror är jättebra på att krypa.”

Så vi provade på att krypa och öva på det också.

Så gick larmet och vi var supersnabba ut. Vi tog på oss fleece/tröja och skor och så gick vi ut till den yttre lekparken. Örnarna samlades vid huset och Delfinerna vid gungmotorcykeln. Alla på förskolan var ute i lekparken på 4 minuter!!!!

Efter att vi räknat in alla barn och fått klartecken på att gå in igen så gick Kungsörnarna in igen. Havsörnarna var kvar ute på förskolegården. Under dagen har vi ritat Flammy som barnen får ta med sig hem.

Vad tyckte barnen om brandövningen?

Örnarna och Delfiner berättar;

”Jättebra. Det var lite läskigt. Det var roligt. Roligt. Spännande. Det lät jättehögt!!! Vi klädde på oss skor och gick ut. Man ska krypa för att inte få i sig röken, av den blir man sjuk. Ringa till brandkåren…112 – det är lätt att slå. Viktigt att ställa sig tillsammans så att ingen kommer bort. Vi får inte gömma oss ute eller inne, då kanske de vuxna inte hittar oss.

Under eftermiddagen hade vi många bränder på förskolan i leken som flera brandmän behövde göra utryckningar för att släcka 😊. Det känns tryggt att vi har många brandmän i jour.

Bra jobbat alla barnen!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *