Vi skapar vårblommor och upptäcker i skogen

Idag har Havsörnarna varit i ateljén på förmiddagen.  Vi hade tröttnat på våra vintertavlor så vi ville göra några vårblommor istället. Vi fick hjälp av Sarah och Jenny med att måla färg på våra händer så att vi kunde göra handavtryck. Sedan dekorerade vi dem med paljetter och satte pinnar som skaft.

Efter att vi målat valde några barn att ha yoga. De är så duktiga på alla rörelser och vi får en lugn fin stund tillsammans med vacker musik.

Kungsörnarna gick iväg på upptäcktsfärd på förmiddagen. Idag hade vi en förälder med oss en liten stund. Här berättar barnen om vad de upplevt;

”Vi plockade jättemycket skräp. Vi hittade en myrstack. Myrorna stod på varandra. Jag plockade två kartonger, en liten och en stor. Jag hittade kottar och pinnar. En kotte var liten, en var stor. Att vi samlade pinnar. En liten och en stor. Vi gådde baklänges. Vi klättrade på berget. Liten och stor. Jag plockade skräp. Jag hittade den runda staden. Jag plockade skräp.

Redan när vi kom på cykelvägen fick vi syn på något. En ny myrstack som inte alls var stor, där myrorna låg tätt, tätt och var jättemånga på varandra. Vi såg också två humlor och två fjärilar.

När vi kom till skogen klättrade vi i berg och letade efter små och stora kottar, korta och långa pinnar och så övade vi att gå baklänges. Att gå i skogen baklänges var svårt, sen gick vi baklänges upp i backen. Det var jobbigt men roligt.

På vår promenad tillbaka mot förskolan hittade vi massor med skräp, det blev två fulla påsar. Så vi har fortfarande ”skräpplockarglasögonen” på 😉.

 

 

När vi gick högst upp i backen såg vi polisbilar. Inte bara en utan fyra!!!! Så idag har vi pratat mycket matematik och övat motorik.

Efter lunch hade Kungsörnarna också yoga. Så skönt och mysigt. Efter yogan gick vi ut och njöt i solen ☀️.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.