Örnarna förbereder sig och skärper blicken

Nästa vecka börjar Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Så igår började Örnarna prata om skräp.

Vad är skräp? Här är barnens tankar och funderingar;

”Det är bara vanligt skräp. Plast. Mat kastar man i komposten. Sopbilen sopar upp den och åker till berget och lägger den någonstans.

Hur håller vi rent?

”Om vi spiller mat, då måste vi tvätta. Om kläderna är smutsiga måste man tvätta också! Sopbilen lägger det på soptippen. Människorna lägger i soptunnan. Bananskal kan man trampa på och halka så man gör sig illa.”

Sedan fick de titta på en bild från havet. Såg de något skräp där? De gjorde de. Tillsammans hittade de allt skräp!!!

Idag gick Kungsörnarna på upptäcktsfärd och kom inte långt från förskolan förrän vi hittade skräp. Som tur är finns det soptunnor utmed vägen där vi kunde kasta skräpet 👍. Men vi hittade också fina tussilago och snö. Väl i skogen övade vi motorik. Vi besteg vi berg, klättrade över stockar och balanserade på stockar. När vi gick tillbaka till förskolan hittade vi ett STORT skräp. Så stort att det inte fick plats i soptunnan!!!!!

Vi behövde hjälpas åt allihopa tillsammans för att orka bära hem skräpet. Så gick vi till vårt soprum där vi fick vika skräpet för att få ner det i sopkärlet.

Vi fortsätter att prata om skräp så att vi har kalibrerat våra ”skräpplockarglasögon” extra mycket till nästa vecka. Tillsammans gör vi skillnad!!!!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *