Örnarna går vilse…eller?

Under gårdagen gick Havsörnarna iväg på upptäcktsfärd. Vi besteg ett högt berg och tittade på utsikten. När vi tittat på utsikten undersökte vi mossan som vi tyckte var mjuk och skön. Sedan la vi oss tillrätta i mossan och lyssnade på Sagan om Vilse som gick vilse.

Idag var det Kungsörnarnas tur att gå på upptäcktsfärd. Vi besteg också ett berg och tittade på utsikten. Vet ni vad vi såg? Vi såg förskolan!!! Och vi såg alla barnen som var ute och lekte på förskolegården.  Maria och Susanne såg oss när vi stod uppe på berget och då vinkade de. Vi vinkade jättemycket tillbaka. Vi la oss också i mossan och lyssnade på Sagan och Vilse som gick vilse. Vad gör vi om vi går vilse?

 

Precis som Vilse letade vi i örnarna upp ett träd och kramade. Det är viktigt att vi inte springer hit och dit i skogen om vi inte hittar och har gått vilse. Vi stannar och kramar ett träd till en vuxen kommer och hittar oss. För om ett barn kommer bort i skogen så letar de vuxna jättemycket tills de hittar barnet.

Vilse hängde också upp saker i sin gran. Vad hängde han upp? Be barnen berätta. Han hängde upp saker för att hans morfar berättat att om han hänger upp saker i sitt kompisträd så ser de vuxna det och vet att de ska leta där. Vilse hittade också någonting i sin ficka. Då behövde han inte ropa på hjälp utan kunde använda den istället. Vad var det?

När Kungsörnarna kom tillbaka till förskolan efter att ha gått i en stentrappa nedför berget så samlades vi alla inne på blå och tittade på en film med projektorn. Den var en livsviktig film som handlade om Vera som gick vilse.

 

Det är många viktiga saker att tänka på när vi är på upptäcktsfärd.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.