Tebogo Monnakgotla besöker Nyköpings Kulturskola

Tebogo Monnakgotla. Ja, vem är det, tänker kanske du. Få är de kvinnliga tonsättare som vi känner till. Vi på kulturskolan vill ändra på det och lyfta fram duktiga kvinnliga tonsättare som på flera sätt gjort sig ett namn i den inre världen.

Tebogo är en kvinna, född och uppvuxen i Uppsala där hon började spela cello i musikskolan vid 10 års ålder. Sedan fortsatte hon studera cello och komposition vid olika skolor och idag har hon hon skrivit musik för flera olika symfoniska sammansättningar och samarbetar gärna med poeter och använder poesi som inspiration till sina verk. Hon ses som spännande i sitt formspråk och befinner sig gärna i ytterligheternas kanter när hon skapar och det hon gör känns nytt och tankeväckande. Hon är medlem i något som kallas ”Inverson” som är en sammanslutning av kvinnliga tonsättare och dirigenter som arbetar för att nå ut med den samtida musiken till en bredare publik.

Tebogo kommer att berätta för kulturskolans personal om sina erfarenheter som kvinna, kompositör och aktiv inom så många grenar rörande musik och utbildningar för framtida musikskapare/utövare. Hon kommer hålla en liten workshop för några av oss.

Vi hälsar Tebogo varmt välkommen till oss på tisdag den 27 mars och ser med spänning fram emot att få ta del av hennes resa på musikens oändliga hav.

Här finns en länk till hennes egen hemsida.

/Kulturskolan