Scones!

Det blev en kladdig förmiddag i matsalen när en del av barnen från Överraskningen fick baka Scones som skulle serveras till eftermiddagens mellanmål. Smaskiga scones med björnbär och kanel bakades och matsalen förvandlades till ett bageri fyllt med skrattande barn som verkade uppskatta att få knåda och kladda med degen.

Fredag!

Kocken Anders rör ihop fredagens lunch som är en smaskig kycklingwok med nudlar och grönsaker och med sweetchilisås och gräddfil till! Som lite extra lyx så här på fredagen så serveras det även ananas till lunchen!

Trevlig helg önskar vi på Korvetten!

Månadens grönsak

I vår strävan att få barnen nyfikna och intresserade av var maten kommer ifrån, hur den ser ut och hur den kan användas på olika sätt så samlas varje måndag en grupp där de får smaka, lukta och se hur olika grönsaker är. Oktober månads grönsak har varit moroten. Vi har använt oss av morötter i flera olika färger och barnen har fått prova på hur den smakar både rå och tillagad.

Välkommen till Matbloggen!

Välkomna til förskolan Korvettens matblogg!

På bloggen kommer vi som är kockar och pedagoger på förskolan att lägga upp inspirerande bilder och texter om vad som händer i köket och den övriga verksamheten där maten är inblandad.
Vi kommer bjuda på recept och menyer på vad barnen bjuds på att äta samt berätta hur vi involverar barnen i det dagliga arbetet.

Vi som jobbar i köket på Korvetten heter Andrea och Anders och vi hoppas kunna ta er med på en spännande resa i matens värld!

Målet är att kunna uppdatera bloggen ett par gånger i veckan så att ni kan hänga med litegrann i vad som händer.

Väl mött på Korvetten!

//Andrea och Anders