Pumpasoppa

Efter önskemål både från pedagoger och barn/föräldrar så lägger jag ut receptet på pumpasoppan vi gjorde i torsdags.

Pumpa soppa
4-6 pers
1 butternutpumpa
2 st morötter
1 l hönsbuljong
5dl grädde valfri sort
1 dl creme fraiche
1 msk citronsaft
1,5 dl linser röda
Salt och peppar
Koka pumpan och morötterna mjuka i hönsbuljongen. Mixa slät. Häll i grädde, creme fraiche citronsaft och linser. Koka tills linserna har kokat sönder. Salta och peppar.

Hawaii kassler a la 70-talet



Häll upp 4-6 port ris i en ugnsform. Strimla på 1/2 purjolök. Häll på hälften av vattnet som det står att du skall använda på risförpackningen till det antal portioner du har valt. Sätt på ugnsfolie och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.




Strimla under tiden skinka/kassler/kalkon. ca 400 gram är lagom.




När riset har kokats i ugnen i 15 minuter så tar du ut formen. Lägger på skinkan.



Vispar ca 3 dl vispgrädde, har i 1 msk senap 1 tsk ingefära malen och 1 burk krossad ananas. Blanda.



Häll ut ovanpå ris/skinkblandningen. Salta och peppra. Ta en sked och rör lite så krämen kommer ner till riset men inte så att det blandas för mycket. Strö nu över 1 burk ananas i bitar eller i skivor beroende på hur mycket ananas du vill ha.




Ställ in formen igen i ugnen utan folien på. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.



Nu är det höst och vi startar upp veckan med en populär rätt, PASTA

Malin lägger upp dagens lunch, pastaskruvar med kalkonsås

Spännande med andra färger

Fetaost och rödbetor

Sparris, lök och coctailtomater, nytt och spännande för en del

Peperoni gillar många här på Korvetten

Såsen var godast, gick åt först

Efter maten är det smaskigt med lite rån

Vi undersöker om det är något innuti den gröna pastan

Sen smakade vi, det var ju gott!

Inte alltid så lätt att välj bland grönsakerna

3 Inlägg, hjälp?

Först och främst så vill vi tacka alla föräldrar som kom på föräldramötet i onsdags kväll och framför allt ett tack till alla er som kom in o besökte köket, det var så trevligt att få en pratstund med er. På föräldramötet så gick vi ut med att vi hade som ambition att blogga 3 gånger i veckan. Hjälp! Hur skall det gå till. Men jag gör ett försök. Det blir kanske inte tre gånger den här veckan men det blir kanske 3 inlägg istället. På föräldramötet kom det in önskemål på fler recept på bloggen så jag skall försök att dela med mig. Så vi tar ett på en gång.

Tropisk Smoothie
2 glas

1 dl apelsinjuice
1 dl kokosmjölk
1/2 mango
2 dl yoghurt
1 banan

mixa allt tillsammans och häll upp på glas.

Fiskgratäng

Eftersom Onsdagens fiskgratäng gick så bra så vill vi här från köket dela med oss av receptet. Det är roligt när man ser att barnen är framme och tar sin 2:a och 3:e portion med mat. Endel tog även en 4:e gång med mat.

Fiskgratäng a la Ruht
50 portioner

5 kg sejfile
5 dl majonnäs
1 l grädde
5 dl creme fraiche 
0,5 dl senap
dill i massor

Krydda fisken med salt och citronpeppar. Ånga av fisken i ugnen i ca 7 minuter. Blanda ihop smeten. Häll av spadet från fisken. Bred smeten ovanpå fisken. Sätt tillbaka fisken i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Servera gärna med citron, lite mera dill och kokt potatis eller ris.

Bild går tyvärr inte att ordna eftersom ALLT tog slut.

Tisdagen i skogen

Hela packningen till skogen

Stekt korv, populär mat

Snart klart undrar barnen

Dom här glada tjejerna möte jag när jag kom

En liten söt groda var det några som hittade

Det är härligt att vara i skogen

Här är vi många tillsammans

Spännande att sitta på denna stock som förvandlas till något annat i leken

God mat

Inte alltid så lätt att äta med bestick

Måndag, husmanskost

Kåldolmar var nytt för många kompisar

Det är inte lätt att få tag på potatisen

Att vänta på sin tur, är vi duktiga på. Man tittar också på vad kompisarna lägger på

Barnen klarar det jätte bra att lägga på sin egen mat

Först grönsaker sen är det dax för maten, om den får plats 🙂

Att smaka nya saker är spännande

Fredags lyx

Kycklingklubba med rostad potatis och grönsaker



Att få ett sånt här leende, då blir man varm i hela kroppen




Kycklingen var godast tycker en del



Att äta med sked är inte alltid så lätt, tur att vi har händer att hjälpa till med

Det här var gott, vi hämtar en gång till

Att skrapa av tallriken kräver koncentration

Det blev inte mycket kvar på tallriken

Knepigt att balansera ibland