En härlig dag i Rosenkällaskogen

Vi startar med att tända med ved

Här skär vi grönsaker till lunchen

Tillsammans tittar vi så det går rätt till när vi skär



Det krävs koncentration när man använder en kniv



Vi jobbar tillsammans med att skära rädisor



Det ryker en del när vi ska göra mat på Muurikkan



Pedagogen steker fisk till lunch, alla är nyfikna och hungriga

Leker gör vi också, här har grävskopan precis gått sönder

Träden lockar till att klättra i

 

Matlagning i skogen!

Vi gick till Korvettens skolskog en solig tisdag 10/6 2013
I skogen letades det blommor och djur. Barnen lekte fantastiska rollekar och motoriken
blev utmanad av allt vad naturen kunde erjuda.
Vi var ”buffévärdar” i skogen och samarbetade i matlag för att skära
grönsaker och servera kompisarna mat. Alltid när vi kommer till skogen blir vi så
hungriga direkt så vi startade med att skära grönsaker och sen åt vi upp dem först.

Till lunch lagades en härlig kycklingwok på vår stora muurikkapanna.

Barnen njöt av dofterna från woken!

Sen var det äntligen dags att äta. Mumsigt!
– Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, utbrister Amelie.

Hur mycket väger en ko? – Vi behöver många pedagoger då.

På måndagen i vecka 22 möts vi i vår buffé för att prata om matsvinn.
Under vecka 22 kommer vi på Korvettens förskola att arbeta med medvetenhet kring matsvinn. Hur mycket mat slänger vi? och varför är det inte bra att slänga mat?
För att konkritisera vikten som maten ska vägas i pratade vi om vad olika djur väger i jämförelse med bland annat oss själva.

En ko väger cirka 450 kg.
– Vi behöver många pedagoger då!

Vi provade vikt på en digitalvåg i jämförelse med en gammaldags våg

Frukt var roligt att väga!

Tre kompisar tillsammans väger nästan som två Schäferhundar.

Vi väger 1 liter vadd i jämförelse med 
1 liter mjölk. Först tror barnen att det kommer att väga lika.
– När vi väger så väger det inte lika mycket!
Vadd: 20 gram
Mjölk: 1020 gram