Varför inte göra Fredagsmys en Onsdag?

10 kg Nötfärs
4 kg krossade tomater
3 kg kidneybönor
4 kg majs
10 gurkor
3 kg tomater
1,5 kg riven ost
2 l gräddfil
4 finskurna lökar
2 huvuden isbergsallad
1,5 kg keso
1,5 l tacosås
5 dl röda linser
12 förpackningar mjukt tortillabröd
3 påsar nachochips a 500 gr
Som sagt en helt vanlig onsdag

Fast kanske inte en helt vanlig onsdag. En fredasmysonsdag. TACOS

Mycket gott finns det att plocka med en tacodag som denna

Vi börjar med lite chips

Så här stort var chipset förut. Nu har jag nästan ätit upp hela.

Det är mysigt att få äta själv

En liten paus i ätandet måste man ju ta. Undrar vad hon tänker på?

Pumpasoppa

Efter önskemål både från pedagoger och barn/föräldrar så lägger jag ut receptet på pumpasoppan vi gjorde i torsdags.

Pumpa soppa
4-6 pers
1 butternutpumpa
2 st morötter
1 l hönsbuljong
5dl grädde valfri sort
1 dl creme fraiche
1 msk citronsaft
1,5 dl linser röda
Salt och peppar
Koka pumpan och morötterna mjuka i hönsbuljongen. Mixa slät. Häll i grädde, creme fraiche citronsaft och linser. Koka tills linserna har kokat sönder. Salta och peppar.

Hawaii kassler a la 70-talet



Häll upp 4-6 port ris i en ugnsform. Strimla på 1/2 purjolök. Häll på hälften av vattnet som det står att du skall använda på risförpackningen till det antal portioner du har valt. Sätt på ugnsfolie och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.




Strimla under tiden skinka/kassler/kalkon. ca 400 gram är lagom.




När riset har kokats i ugnen i 15 minuter så tar du ut formen. Lägger på skinkan.



Vispar ca 3 dl vispgrädde, har i 1 msk senap 1 tsk ingefära malen och 1 burk krossad ananas. Blanda.



Häll ut ovanpå ris/skinkblandningen. Salta och peppra. Ta en sked och rör lite så krämen kommer ner till riset men inte så att det blandas för mycket. Strö nu över 1 burk ananas i bitar eller i skivor beroende på hur mycket ananas du vill ha.




Ställ in formen igen i ugnen utan folien på. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.



Nu är det höst och vi startar upp veckan med en populär rätt, PASTA

Malin lägger upp dagens lunch, pastaskruvar med kalkonsås

Spännande med andra färger

Fetaost och rödbetor

Sparris, lök och coctailtomater, nytt och spännande för en del

Peperoni gillar många här på Korvetten

Såsen var godast, gick åt först

Efter maten är det smaskigt med lite rån

Vi undersöker om det är något innuti den gröna pastan

Sen smakade vi, det var ju gott!

Inte alltid så lätt att välj bland grönsakerna

3 Inlägg, hjälp?

Först och främst så vill vi tacka alla föräldrar som kom på föräldramötet i onsdags kväll och framför allt ett tack till alla er som kom in o besökte köket, det var så trevligt att få en pratstund med er. På föräldramötet så gick vi ut med att vi hade som ambition att blogga 3 gånger i veckan. Hjälp! Hur skall det gå till. Men jag gör ett försök. Det blir kanske inte tre gånger den här veckan men det blir kanske 3 inlägg istället. På föräldramötet kom det in önskemål på fler recept på bloggen så jag skall försök att dela med mig. Så vi tar ett på en gång.

Tropisk Smoothie
2 glas

1 dl apelsinjuice
1 dl kokosmjölk
1/2 mango
2 dl yoghurt
1 banan

mixa allt tillsammans och häll upp på glas.

Fiskgratäng

Eftersom Onsdagens fiskgratäng gick så bra så vill vi här från köket dela med oss av receptet. Det är roligt när man ser att barnen är framme och tar sin 2:a och 3:e portion med mat. Endel tog även en 4:e gång med mat.

Fiskgratäng a la Ruht
50 portioner

5 kg sejfile
5 dl majonnäs
1 l grädde
5 dl creme fraiche 
0,5 dl senap
dill i massor

Krydda fisken med salt och citronpeppar. Ånga av fisken i ugnen i ca 7 minuter. Blanda ihop smeten. Häll av spadet från fisken. Bred smeten ovanpå fisken. Sätt tillbaka fisken i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Servera gärna med citron, lite mera dill och kokt potatis eller ris.

Bild går tyvärr inte att ordna eftersom ALLT tog slut.