Skeppets café

I måndags hade skeppet öppnat upp sitt café för föräldrar och syskon att komma och köpa. Barnen hade önskat att sälja fika där på vår föräldrakväll tillsammans. De bakade, la fram beställningarna och plockade upp, tog betalt och räknade hur mycket de skulle få och ge tillbaka. Matte på hög nivå, alltså.!!! Under kvällen pysslades det också julgranshängen som ska vara till vår julkalender!!  Tack alla som deltog!

 

Torsdag

 

Idag serverar vi soppa och det blev en lins och bönsoppa med kokos, ingefära, curry och citron!

linssopa

till det serverade vi vitlöksbröd

vitlöksbröd

Och grönsakerna idag

sallad till soppa 20151109sallad till soppa 20151119

Innan lunchen idag så fick de smaka på Krasse- gurkört

krasse gurkört

 

Till mellis blir det detta bröd som är bakat på potatis, morötter, solroskärnor, timjan och rosmarin

bröd på potatis, morötter, solroskärnor, rosamrin och timjan

Det blir även gurka, ost, gourmet rökt skinka och laxrullar!

mellanmål, laxrullar

 

 

Grön onsdag

 

Igår var det onsdag och då bjöd vi på dessa vegetariska Wallenbergare. Till det serverades bulgur alternativt rostade rotfrukter, samt en kall örtsås

 

IMG_4824

 

Så här såg salladsbuffén ut

IMG_4825

Och så här vart brödet till mellanmålet

IMG_4810

Det är bakat på havregrynsgröt och kummin

Tisdag!

Igår, Måndag, hade vi studiedag här på kompassen och vi i köket passade på att storplanera och storstäda!

Här är dagens bröd inne i ugnen. Det är bland annat bakat på grahamsgröt, grahamsmjöl och kummin

bröd på grahamsgröt, grhamsmjöl, kummin

 

Här är ett barn som är nere i köket och gör sin egen smoothie till mellanmålet idag

bsrn i köket 20151117 (1)

 

bsrn i köket 20151117 (4)

 

Och här har vi ett andra barn som gör samma sak

bsrn i köket 20151117 (5)

 

Det här är dagens lunch: Korvstroganoff med ris och stekt gulbeta

ris och korvstoganoff

 

Dagens sallad: inlagd rödlök, keso, tomat o fetaostsallad, ärtor, oliver och moröttersallad 20151117

Sen har vi haft en liten smakskola idag, då barnen fick känna, lukta och klämma på en gulbeta, sen fick de smaka på den rå och sen även kokt.  Detta var en mycket populär rotfrukt!

smakskola gulbeta

 

Dagens smoothie består av hallon, banan, melon, äpple och päron,smoothie med haloon, äpple, päron, banan, melon

Ha en fortsatt trevlig måndag!

Fredag

 

Fredagens lunch bestod av stekt svensk kyckling med ugnsrostade rotfrukter (ekologiska förstås:morot, palsternacka. , potatis och kålrot) Till det serverades också en kall bearnaisesås

kyckling med rotfrukter

Och salladsbuffén: majs, keso, morötter, blandsallad, oliver, ärtor, fetaost och krutonger

sallad 20151113

Mellanmålet bestod av raggmunkar, smörgås, ost, leverpastej, grönsaker m.m.

mellis 20151113

hoppas ni alla hade en trevlig helg!

Torsdag

 

Här har vi brödet som vi serverade till soppan. det är bland annat bakat på grahamsgröt och soltorkade tomater.IMG_4736

Och här är dagens lunch: Köttfärsgulaschsoppa

IMG_4738

Å grönsakerna på borden

IMG_4739

Och så extra grönsaker att lägga på tallriken

IMG_4740

Och brödet till mellis är idag bakat på havregryn, havrekross, russin och rågsikt

IMG_4737

Och dagens smoothie är med smak av hallon och kokos

IMG_4733

Och resten av mellanmålet består av följande: ost, prickig korv, ägg, paprika, tomat m.m.

IMG_4734

Flanosaga!

Idag introducerade flanosagan ”bockarna Bruse” för Delfingruppen på Skeppet! Mycket populärt, visade det sig när barnen ville höra den flera gånger. Vi avslutade med att sjunga sången om ”Bockarna”

  

Tisdag och onsdag

Igår, tisdag, så hann vi inte riktigt med att fota allt pga personalbrist men så här såg våran lax ut innan den kördes i ugnen.

inkoktlax

Till den serverade vi sedan kokt potatis och denna romsås

romsås

Och som vanligt serverades det en salladsbuffé till!

Så idag är det raggmunkar på menyn

raggmunkar

Till dem så serverade vi både rårörda lingon och tzatziki samt salladsbuffé: keso, babyspenat, kikärtor, ärtor, bönor, inlagd rödlök, pasta sallad med soltorkade tomater, rödbetor och fetaost.

sallad 20151111

Dagens bröd är bakat på grahamsgröt, havregryn och rågsikt

bröd bakat på grhamsgröt, havregyn och rågsikt

Och till mellanmålet blir det ost, ägg, paprika och en smoothie med smak av jordgubb, äpple, päron, apelsin och citron

smoothie med jordgubb. äpple, päron, citron

Så har vi även hunnit med att göra chips på svartkål som de får till mellanmålet

svartkålschips

 

Då var det måndag igen!

Så startar vi en ny vecka här i köket på Kompassen!

Vi började med att fråga om det var något barn som ville hjälpa oss lite i köket och det vart det!

hjälp i köket 20151109 (2)

så vi fick hjälp med att göra smoothie, baka bröd, diska och skära grönsaker! Underbart med sådana fina småkockar!

Till lunch bjöd vi på en gryta gjord på Quorn och bönor och till det serverade vi pasta

bön och quorngruta med pasta

Och så dagens salladsbuffé

sallad 20151109

Och dagens nybakta mellis bröd med keso och rågsikt

bröd bakat på rågsikt och keso

Och så resten av mellanmålet: smör, ost, leverpastej, gurka, frukt och smoothie.  Idag bestod vår  smoothie av jordgubbar, äpplen och päron.

mellis 20151109