Kubistiska ansikten

Vi målar vidare på Skeppet! Här har vi gjort kubistisk konst i form av ansikten. Kreativt och roligt blev det. Och väldigt fina! Sedan lekte vi med en app som gör våra ansikten roliga! 

Vecka 18 i köket

Här kommer lite bilder ifrån vecka 18..

Tisdag: Kålpudding med gräddsås och egen lingonsylt till lunch samt till mellis nybakta limpor och en dryck på rabarber, hallon, jordgubbar och kryddor

 

I onsdags serverade vi en potatis och porlökssoppa

 

En av våra frukostar! Vi körde en boost med Diddi denna vecka

Så här såg det ut i skogen när vi lagade mat på torsdagen

 

På kompassen bjöd vi på en vegetarisk lasagne

 

I fredags arbetade vi lite extra klimatsmart och serverade maträtter som det blivit kvar av vid tidigare tillfällen.. Så som janson, nudelwok, pasta, lax i pestosås, kyckling m.m.

Och vi hade små minibagare i köket som bakade tekakor till mellanmålet

Ha en trevlig vecka!

Vi startar vattenleken

Idag startar skeppets barn och pedagoger vattenleken på östra gården. Vi började med att sopa bort all sand och smuts för att sedan fylla på den med vatten. Vi hjälps åt att pumpa runt vattnet och tävlade med båtar och pinnar i vattenbanan. Vems pinne eller båt kommer först ner?

Myrstig

Ni som följer oss vet att barnen har ett intresse för myror som har blivit ett litet projekt. Vi ville också att detta projekt skulle synas i vår miljö för att synliggöra för barn, pedagoger och föräldrar vad vi arbetar med och väcka mer nyfikenhet och lust att utforska.

Redan ute i hallen kan den nyfikne upptäcka en myra…

När barnen följer myrstigen hittar de också dokumentationer med bilder. Det finns möjlighet för pedagogerna att sätta ord på det som finns på bilderna och barnen kan reflektera över vad som hittills hänt i vårt projekt.

Myrstigen leder fram till en vägg i naturhörnan där det finns mer att utforska kring myror i form av 4D-myror och QR-kod till en kort film om myror.

Och så här ser hela vår djur och naturhörna ut.

Vecka 17 i köket

I tisdags så serverade vi en fisk i tomatsås med ris

 

Och så lite nybakta limpor till mellis

 

Torsdagen bjöd på en köttfärsgulaschsoppa med filmjölksbröd. Vi arbetar också på en idé om att visa barnen vad maten innehåller med hjälp av text och bilder,

Till mellis vart det nybakt bröd och smoothie på hallon och jordgubb

Fredagen bjöd på örtmarinerade chickendrumstick med klyftpotatis och en kallsås. Vi hade även små bagare i köket som bakade tekakor till mellanmålet.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Vi utforskar närområdet

Vi har nu 4 cyklar på Kompassen. Det skapar fler möjligheter till att ta sig utanför Kompassens grindar och utforska det som finns utanför. I torsdags tog vi på Jollen alla cyklar och begav oss till hamnen och lekplatsen som finns där. Det var inte bara målet som var spännande, även vägen dit. Vi ger tid åt att utforska vad vi möter längs vägen.

Vecka 16 i köket

Här kommer lite bilder ifrån förra veckan!

Och då startade vi även vår utematlagning! Måste säga att jag älskar det!

Så i tisdags var jag iväg med piraterna och i skogen stekte vi hemgjorda köttbullar och ris och så skar barnen grönsaker

På kompassen fick barnen njuta av en lasagne

I onsdags så var det pannkaka på menyn och det ordnade vi även i skogen! Till mellis var det nybakta limpor och en ananas/mangodryck

 

I torsdags var jag iväg med några ifrån Skeppet och då kokade vi en potatis och broccolisoppa. De fick även barnen på Kompassen!

I fredags så hade vi besök i köket där barnen bakade bröd till mellanmålet.

Till lunch var det en lax i senap och dillsås med kokt potatis

Både barn, pedagoger och vuxna har älskat utematlagningen och att få vara några timmar i skogen och upptäcka allt som finns där!