Fyren börjar ta form

Här har vi ordnat för storbygge med både återvinningsmaterial och nya klossar.
Här kan det bli många roliga rollekar.
Här kan barnen leka med skog och sjö som tema.
Här finns plats för kreativt skapande.
PET-flaskor kan man använda till mycket. Här har de blivit hållare till garner!

Köket vecka 24

Måndagen bjöd på en fisk i örtsås

Till mellanmål vart det en Diddi smoothie

Tisdagen var Rysslands nationaldag så då serverade vi deras nationalrätt: Piroger

På onsdagen var jag ledig men en vikarie serverade en grekisk bulgurpytt

På torsdagen åt vi en krämig grönsakssoppa

På fredagen var jag ledig men en vikare serverade pastasallad och rostbiff

Fyren under uppbyggnad

Vår gemensamma yta Fyren utvecklas sakta med säkert. Här vill vi skapa en mötesplats för hela förskolan.

Idag fick några barn från Jollen skapa en skylt som vi ska sätta upp i Fyren. Vi limmar med återbruksmaterial och glitter. Håll utkik om ni passerar Fyren!

Köket vecka 23

Måndagens lunch var en kikärts och rotfruktcurry

På tisdagen var det Danmarks nationaldag så det firade vi med deras nationalrätt: stekt fläks med kokt potatis och persiljesås

På torsdagen bjöd vi på en potatis och broccolisoppa

 

Och på fredagen arbetade vi lite extra klimatsmart och serverade en buffé  på sådant som vi tagit tillvara på vid tidigare serveringar

Så som köttgryta, lasagne, pastagratäng, pannbiffar, köttbullar m.m.

 

 

Vecka 21 i köket

Vi startade veckan med korvstoganoff men missade att ta bild!

Men tisdagen bjöd på cornflakesfisk

till mellis vart det smoothie eller blåbärssoppa samt frukt och grönt

Onsdag: Vegetarisk buffé! Med grönsaksbiffar, chilisincarne, quorngryta med persika och pasta

Serverade även en sallad på ris ifrån i tisdags

en mustig soppa blev det på torsdagen!

Och en pastasallad stod på buffén

Och så var det dags att göra ny müsli!

Vi avslutade veckan på topp med ugnsbakad lax med kokt potatis och hollandaisesås

Ha en trevlig helg!

Problemlösningar

Idag var Bläckfiskgruppen från Jollen på upptäcksfärd. Barnen fick styra var vi skulle gå och vi hamnade i ”skolskogen”. Barnen försökte klättra upp för bergshällen, men det gick inte! Den var för brant. Hur gör vi då? Kan barnen hjälpas åt? Kan de ta en annan väg? Kan de visa varandra den enklare vägen? Små problemlösare lyckades med att ta sig upp!

 

Köket vecka 20

Vi startade veckan med en ugnsbakad kyckling som serverades med couscous och en massa grönsaker!

Tisdagen startades med lite äggtra kärlek

Lite ugnsrostade morötter!

En sallad på den couscous som vi tog tillvara på ifrån måndagen..

Så till lunch: En mumsig quornpytt med salsa och grönsaker

Och till mellis vart det kardemummabullar, då det var kardemumma bullens dag!

 

Sen var jag på utbildning resten av veckan så det var vikarier i köket!

 

Förskolans dag med Bamselopp!

Idag firar vi att det är förskolans dag! Vi firar med rörelseglädje och springer Bamseloppet på Kompassen! Innan starten gick värmde vi upp med Bamsegympa, smög på pirater, hoppade som Lille Skutt och vinkade till Bamse. Alla fick medalj, diplomoch välförtjänt banan vid målgång.