Köket vecka 19

I måndags så bjöd vi på en kyckling i dragonsås, till det matvete och en massa grönsaker

På tisdagen gjorde jag rotfruktbiffar som serverades med en kall sås, grönsaker och sallader

Bland annat denna som jag gjorde på matveten som vi tog tillvara på i måndags

Till mellis vart det en smoothie med tropiskafrukter och kokos

 

Idag startade vi dagen med mannagrynsplättar med färsk banan, vår egen äpplemos eller våran jordgubbskompott.

Och till lunch åt vi vegetariska tacos!

 

Nu tar jag lång helg så jag önskar er alla en trevlig helg så kommer det nya bilder nästa vecka!

Härlig vårupptäcksfärd längs sörmlandsleden

Vi hittar blålila skogsvioler
Vi går på sörmlandsleden! Det har blivit så grönt sedan sist!
Det växer vitsippor överallt!
Det kryper myror överallt!
Vi hittar harsyra som vi provar att äta!
I upptäcker en plastpåse som fastnat på en gren. Barnen tycker att det är dumt att några människor skräpar ner. Det är synd om djuren.
Vilken härlig utsikt! Vi minns hur det var i vintras när vi stod här den 28 mars. Det var fullt med snö och djurspår överallt!
Ett träd har ramlat mitt över stigen! Hur ska vi ta oss över? Vi hjälper varandra att komma över!

Trevlig helg önskar köket

Vi startade veckan med en rätt som ett av barnen  önskat: Makaroner och köttbullar

Vi gör våra egna köttbullar på Krav-märkt nötfärs

 

Onsdagen är en grön dag så då blev det en Quorngryta med persika

innan lunchen fick de smaka på persika. Hade även gjort en pastasallad på dn pasta som vi tog tillvara på i måndags.

Till mellis vart det en dryck på jordgubbar, äpple, kardemumma och lakrits

En krämig grönsaksoppa med färskost njöt vi av på torsdagen

 

Och så avslutar vi veckan med Bigos, Polens nationalrätt

 

Trevlig helg!