Köket vecka 6

Då det var studiedag på Måndagen så startade vi veckan på tisdagen med att servera kokt potatis, stekt falukorv och stuvade morötter.

Denna vecka jobbar vi lite extra kring morötter så barnen ska få smaka alla dess färger: vit, gul, orange, svart, lila och röd!

I baguetterna till mellanmålet var det morötter i

Onsdagen startade med nybakta frallor och en gröt gjord på havre och dinkel

Till lunchen serverade vi även varma grönsaker: blomkål, zucchini och palsternacka

Morotsbiffar stod på menyn denna dag och de gjorde jag på potatis, ris, morötter, ägg, majsmjöl och kryddor. Till det en kall sås samt kokt ris.

Morötter och dinkel var det i limporna till mellanmålet

 

Torsdagen startade vi med lite ”äggtra”- kärlek

Lunchen blev en morotssoppa med tekakor

Vi avslutade veckan med fisk och potatismos med grönsaker, bland annat vit morot

 

Ha en trevlig vecka så kommer ett nytt inlägg nästa vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *