Vecka 47 i köket

Vi startade upp måndagen med en härlig frukostbuffé! Med bland annat risgrynsgröt och nybakt frallor!

 

 

Vi fortsatte sedan att servera en pasta med köttfärssås till lunchen. Köttfärsåsen var gjord på nötfärs, vitkål och zucchini. Vi testade även picklade äpplen för första gången!

På tisdagen så bjöd vi på lax i citronsås. Till frukost yoghurten så serverade vi kaneläpplen samt skivade bananer. Till mellis vart det nybakta limpor samt en dryck på rabarber och jordgubbar med smak av kardemumma och vanilj

På vår köttfria onsdag så serverades en quorngratäng

 

Till mellis gjorde vi en apelsin och morotsmarmelad

 

På torsdagen så arbetade vi lite extra klimatsmart genom att servera olika soppor som vi tagit tillvara på vid andra serveringstillfällen, den här gången vart det en svampsoppa, ärtsoppa och en räksoppa

Till det en massa grönsaker, en funderare samt nybakta tekakor

Vi avslutade veckan med en mustig och långkokt köttgryta gjort på Krav-märkt kött!

Det gjordes även en ny müsli samt ströbröd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *