Rabarberveckan i köket

Så hade vi temat rabarber förra veckan!

Måndagens lunch blev pannkakor med en rabarber och jordgubbskompott. som pröva på innan maten vart det picklad rabarber. Till mellis vart det baguetter samt en jordgubb- och rabarberdryck. Och så var det kardemummabullensdag så det passade vi på att fira!

Tisdagen  bjöd på kycklingwok i skogen och en rabarberkyckling på kompassen.

Till mellis vart det limpor samt en rabarberkompott

En sötsur vårwok med rabarber bjöd vi på till lunch på onsdagen. Och som pröva på fick de en rabarbersaft med smak av ingefära och lime. Mellis vart det smörgåsar samt en smoothie med rabarber

Förskolansdag var det i torsdags så dels bjöd vi på en fruktpizza när man kom i mål, till lunch vart det en grönsaksoppa med rabarberblad och till mellis körde vi chokladdoppade strutar med fruktsallad och rabarberkesella.

Ugnsbakad lax i rabarbersås stod på menyn i fredags och till våra nybakta baguetter serverade vi bland annat en fransk rabarbermarmelad till mellis.

Mycket rabarber vart det och våra temaveckor är uppskattade!

 

Ha en trevlig vecka!

2 reaktioner på ”Rabarberveckan i köket”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *