Hemligt brev! 

Hajarna fick post idag! Två kuvert kom till oss. Vi fick en instruktion att stryka på brevpappret. Det syntes nämligen inga bokstäver.🤔 När vi värmde pappret kom det fram bokstäver. Men de stod huller om buller och det var svårt att läsa. Vi fick börja gissa vad det skulle stå. Vi ljudade och ljudade och så vips! Plötsligt såg vi att det blev något. PÅSKKORT! Vi öppnade nästa kuvert och i det låg ett påskpyssel. Vi skulle få pyssla påskkort. På påskkortet skulle man skriva en påskhälsning. Det blev en härlig förmiddag. 

Ur Lpfö98 

Förskolan ska sträva efter att varje barn

  • Utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga.
  • Utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.


 

Upptäcksfärd runt förskolan

Idag har guldfiskarna varit på upptäcksfärd runt våran förskola och tränat grovmotorik. =)

Sen hittade vi en kråka upp på taket på förskolan, en kompis ropade ”Kråkan”. Kråkan flög förbi oss och landade på parkeringen, vi sprang dit och kollade vad han gjorde och ett barn undrade ”Vart har Mamma Mu tagit vägen?”

Hajarna är i skogen. 🌲🌳

Idag har vi varit i skogen. Det var första gången vi gick till vår glänta. Den har legat inbäddad i snö men nu går det att klättra på berget igen. Vi tränar motoriken och provar på nya och gamla lekar. Idag blev det bussåkning, tjuv och polis, hinderbana och naturstudie. 

I stubben hälsade vi på årets första kryp. Vi tror det är en spindel. 

Hinderbanan.

Påskpyssel affären har öppnat! 🐔🐥

Idag slog vår påskpyssel affär upp sina dörrar för säsongen! I den kunde man idag köpa sig två olika pyssel.  Det ena pysslet vår att göra ett ägg av pärlor. Man fick gissa hur många pärlor man behövde köpa. Varje pärla kostade 1kr. Det blev både klurigt och roligt att gissa och räkna. 

Det andra pysslet vår att bygga en hönsgård. Där fick man en mattekluring att lösa för att få reda på hur många höns eller kycklingar som skulle bo i hönsgården. 

Vecka 10 – köket

Vi startade veckan med Tacofisk! Och då det var nacho chips på/i rätten så fick barnen det som ”innan prova på”

Måndags mellis blev nybakta limpor, pålägg, frukt och grönt samt Diddis dryck

På tisdagen spreds sig ljuvliga dofter på Kompassen! Citrus och ingefära spred sig genom huset!

Då det var paprika i maten så fick de pröva gul paprika innan.

Förberedde även äppelpaj (tog tillvara på överbliven frukt, bakar av och fryser sedan in så blir det äppelpaj till mellis någon gång framöver!

Onsdagens frukost! Amerikanska pannkakor!

 

Quornwok stod på menyn!

Gjorde en pastasallad på den pasta som blev kvar efter tisdagens servering.

Prova på smakbit vart torkade aprikoser.

Till mellis: Nybakta limpor, pålägg, frukt och grönt samt Hulken smoothie

 

Torsdagens provsmakning bestod av gurka samt lite information kring gurkan

Missade dock att ta foto på lunchen men här kommer en bild på torsdagens mellanmål: Nybakta baguetter, pålägg, frukt och grönt samt bananbollar (banan, kokos, glutenfri havregryn, kakao, kokosolja,)

 

Vi avslutade veckan med lasagne!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

 

 

 

Vad rimmar på…

Det är spännande och roligt att komma på rimord! Idag går Hajarna runt med iPad:en och kommer på rimord. De fotar sina ord och sedan gör vi ett memory tillsammans. 

Ur Lpfö98

Förskolan ska sträva mot att varje barn *utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.

*utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra. 

Vattenlek

Idag är snön väldigt vattnig!😄 Det skapas för fullt ute på gården. Vi plockar med oss vattenfärger ut och snön byter färg och form. Först är det fast och går att färga och när den smälter ändras allt. Spännande!