Vecka 25

Så kommer lite bilder ifrån Midsommarveckan

Vi startade veckan med en rabarberkyckling och det serverade vi med ris och grönsaker

Tisdagens lunch blev en sej i ägg- och dillsås

På onsdagen var det dags för midsommarfesten och då la vi bland annat in egen sill

Och så här såg hela buffé bordet ut! Vi gjorde 2 olika sorters snittar, 3 sorters sill, ägghalvor, egen svensk rostbiff, sallad, kokt potatis, egna nötköttbullar, kycklingkorv mm

Och så avslutade vi veckan med en tomat och linssoppa

Hoppas ni hade en trevlig midsommar!

Köket vecka 24

Så här kommer lite bilder ifrån förra veckan!

Vi startade veckan med egen stekta grahamspannkakor med eget äppelmos

Tisdagens lunch vart en kycklinggryta med smak av apelsin och ingefära och kokos

På onsdagens så serverade vi marinerad Quorn med klyft potatis och en kallsås gjord på äpple och sweetchili

En krämig och god grönsaksoppa blev det på torsdagen

 

I fredags arbetade vi extra klimatsmart och serverade en buffé med bland annat kålpudding, klyftpotatis, ris/matvete, kycklingwok, panerad fisk mm

Önskar er en trevlig vecka och Glad midsommar!

Vatten och bilar

Vilket soligt och varmt väder vi har! Det är som gjort för att leka med vatten!

Idag provade vi att ställa en planka mot vattenbordet för att se vad som hände. Barnen provade att rulla ner olika fordon.

Blöta bilar kan också rulla!

Vilken fart!

Men titta, vad händer? Bilarna gör spår!

 

 

Vecka 22

På måndagen så var jag uppe i Sthlm och deltog i Ekomatsligan 2017 där bland annat Civilministern delade ut diplom.

Så Nyköping ligger 7:a i Sverige

Tisdagen bjöd på majs och potatisbiffar, ugnsbakde rödbetor med fetaost

På onsdagen serverade vi en morotsoppa med nybakt bröd. Vi gjorde också mer av vår populära musli

Torsdags lunch blev panerad sej med tzatziki

 

Ha det gött!

Vecka 21

Så lite bilder ifrån förra veckan!

Måndagen bjöd på egen stekta raggmunkar med vår egen lingonsylt. Till lunchen la vi också ut en dagens fundering så barnen fick klura lite.

Till mellis vart det nybakt bröd och en hallondryck

 

På tisdagen var det utematlagning för ett gäng men alla barn fick njuta av våran potatis och purjolökssoppa med nybakt bröd

Onsdagens lunch var en vegetarisk chili con carne med ris/korn

 

På fredagen var båda i köket lediga men vi förberedde en super god pastasallad med kyckling till lunchen!

Rabarberveckan i köket

Så hade vi temat rabarber förra veckan!

Måndagens lunch blev pannkakor med en rabarber och jordgubbskompott. som pröva på innan maten vart det picklad rabarber. Till mellis vart det baguetter samt en jordgubb- och rabarberdryck. Och så var det kardemummabullensdag så det passade vi på att fira!

Tisdagen  bjöd på kycklingwok i skogen och en rabarberkyckling på kompassen.

Till mellis vart det limpor samt en rabarberkompott

En sötsur vårwok med rabarber bjöd vi på till lunch på onsdagen. Och som pröva på fick de en rabarbersaft med smak av ingefära och lime. Mellis vart det smörgåsar samt en smoothie med rabarber

Förskolansdag var det i torsdags så dels bjöd vi på en fruktpizza när man kom i mål, till lunch vart det en grönsaksoppa med rabarberblad och till mellis körde vi chokladdoppade strutar med fruktsallad och rabarberkesella.

Ugnsbakad lax i rabarbersås stod på menyn i fredags och till våra nybakta baguetter serverade vi bland annat en fransk rabarbermarmelad till mellis.

Mycket rabarber vart det och våra temaveckor är uppskattade!

 

Ha en trevlig vecka!

Skeppets och hoj! Vi går ombord. 

I hamnen ligger Tre Kronor av Stockholm just nu för ankar. Vi hade turen att få gå ombord på skeppet och kika runt. Det blev spännande att få reda på hur livet ombord på segelfartyget ser ut. Vi tittade ner i matrosernas kojor och kollade in styrrodret, ankaret, hajnätet och kabyssen. Efter studiebesöket fortsatte vi till lekparken i hamnen och hade en härlig stund. 

Alpackor på besök!

Vad/vem kommer här?
Oj så konstiga djur?
Det här är Kim och Freddy med sin ”matte” Bisse som kommer och hälsar på oss på Kompassen!
Vi fick veta mycket om Alpackor som de här djuren heter. De lever inte i vilt tillstånd utan avlas för sin ull. De är stillsamma och lugna och bits inte. Om de känner sig hotade kan de spotta det händer inte så ofta. Vi fick känna på den mjuka ullen som Bissse hade med sig i en påse. Bisse gav Kim och Freddy varsitt äpple. En pojke på Skeppet konstaterade att_ ” Igår fick vi bullar och idag fick vi titta på Alpackor! De små tänkte på lamm när de tittade på alpackorna.

Kökets vecka!

Varje dag denna vecka så serverade vi en Bamses Dryck till frukost.

Måndagslunch var egenstekta pannkakor med äppelmos och grönsaker. I brödet till mellis var det keso och rödbetor

Tisdagen så arbetade vi extra klimatsmart och serverade olika soppor som vi tagit tillvara på ifrån andra serveringstillfällen. Som prövapågrej blev det rostade solroskärnor

Torsdagen bjöd på en kycklingwok med couscous och det åt även vi som var i skogen och lagade mat!

Fredagen är barn i köket dag så vi hade några minibagare i köket som bakade tekakor till mellanmålet! Till lunch bjöd vi på sej i spenatsås

Ha en trevlig vecka!