Några bilder från årskonferensen 9 mars på Arbetets museum

Vi bjöds på en inspirerande dag på Arbetets museum i Norrköping med tema Bemötande. Flera fantastiskt bra föreläsare, däribland Lisa Andersson Tengnér genuspedagog.se och Peter Friberg från Magelungen Utveckling om hur vi bemöter ungdomar som vänder sig bort från samhället, skola och arbete?

De två utvärderarna från Linköpings Universitet, Sofia Nyström och Sofia Nordmark, beskrev hur de har börjat följa de olika faserna i projekt #jagmed och deras intryck av projektet så här långt.

 

Vi fick också möjlighet att besöka utställningen Jobbcirkus som riktar sig mot högstadieelever och vill få ungdomarna att reflektera kring gymnasievalet och olika yrkesbanor. Vilka jobb kommer det att finnas i framtiden och vilka utbildningar väljer ungdomarna helst? Hur kan yrkesdrömmar bli verklighet?

Utställningen kommer att pågå till maj 2017 och turnerar sedan runt i landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *