Påsklovet 2017

                                                            Påsklovet 2017

Under påsklovet gjorde vi många olika aktiviteter.  Vi trotsade den stora bakslaget av vintern och vistades mycket ute.

Under måndagen hade vi en lugn dag med inslag av lokala lekparker.

 

 

 

 

 

 

 

Tisdagen hade vi den stora äggjakten i skogen, alla fick leta likadana pappersägg till och med  ett riktigt påskägg hade påskharen varit ute och gömt i skogen.

Till mellis grillade vi korv ute på gården, mycket uppskattat av alla.

 

 

 

 

Onsdag hade vi bio 🙂

Alla fick köpa sina egna biljetter och snacks innan filmen ”Trolls” drog igång i bio salen (musikrummet)

Efter lunch styrde vi bussen till fågelskådar platsen vid Ryssbergen. vi hörde bofinken, men inte en enda fågel kunde vi se.

 

Sista dagen på lovet åkte vi med den röda bussen till tropicariet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V 14

En vecka fylld med vår och påsk, vi har haft flera av våra aktiviteter utomhus denna vecka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vi har pysslat med lite olika material och under olika former inomhus.

 

 

 

 

Denna vecka så var även bowlingen öppen för oss så vi kunde åka.

 

 

 

 

 

Nästa vecka är det påsklov. För de som ska var här under lovet har vi skickat hem en planering på aktiviteter.

Önskar alla en glad påsk och en skön ledighet.

V 13

Kung vinter har under denna vecka gjort sig påmind igen, snö, regn och blåst.

Under måndagen väckte vi vårkänslorna genom att pyssla snödroppar och påskkycklingar.

 

 

 

 

Tisdag var en dag fylld med massor av sol och värme, vi tillbringade eftermiddagen ute i solen, skönt att få en liten förkänning av det som snart är här 🙂

Onsdag blev vädret en total kontrast mot dagen innan. Men inte hindrar det oss. Ut i skogen med varm choklad och smörgås.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag  hade vi miniröris, hopp och studs och glada skratt. Ett gäng drog till Ärila golfklubb och spelade fotbollsgolf i blåsten. Det var en häftig upplevelse, en aktivitet som vi absolut kan tänkas göra flera gånger. Dit är alla välkomna att få prova på och det kostar inget 🙂

 

 

 

 

 

 

v12 på Ängen

En vecka med mycket blandat vårväder 🙂  vilket gör att det behövs lite olika kläder i förrådet just nu, skicka gärna med lite allväderskläder.

Onsdag hade vi alla en fantastisk blåsig dag ute. Ett gäng tog den röda bussen och drog till Söra. Det är ljuvligt att vistas i skogen vid Söra, det utmanar alla sinnen. Ett annat gäng tog sig till skolskogen som är en känd plats för oss. I skogen klättrar vi och tar oss fram över stock och sten, eleverna får uppleva sann rörelseglädje och naturupplevelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett annat gäng tog sig ut i vår närmiljö och orienterade sig. En lekpark var slutdestinationen. Eleverna stimulerar sin kreativitet, nyfikenhet, självförtroende och viljan att prova på sina egna ideér och lösa problem i lekparken.

 

 

 

 

 

 

 

I Tisdags åkte ett glatt gäng till Stjärnholm och red.  Ridning är en aktivitet som ger möjlighet att prova förmågor som de inte tidigare har erfarenhet av,  få nya kunskaper om sig själv och samspelet med ett djur.

 

 

 

 

 

Rocka Sockorna

Tisdagen den 21 mars är den officiella internationella Downs syndromdagen.     Rocka sockorna står för att vi alla är olika som individer, men har samma rättigheter och värde.

På fritidshemmet Ängen har vi uppmärksammat denna dag genom att bära olika strumpor och målat strumpor som vi hängt upp på väggen.

 

vecka 11

Den här veckan har vi haft massor av aktiviteter för oss.

Vi arbetar efter tema Astrid Lindgren på fritidshemmet vilket resulterar i fantastiska målerier, självporträtt, och en liten snickarbod där det slipas och målas. Eleverna har fått använda olika material, tekniker, redskap, verktyg och fått använda sin kreativitet och fantasi.

 

 

 

 

 

 

 

I onsdags var vi i skogen och njöt av den första riktiga vårdagen.  Under promenaden till skogen fick eleverna utmana sina sinnen genom känsel/smakpåsar. Efter mellis lekte vi tillsammans,  samspelet och kamratskapet stärks mycket under denna stund.

 

 

 

 

 

I övrigt har vi haft våra aktiviteter och vistats mycket ute, det märks att vi alla har längtat efter sol och värme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Korvgrillning på skolgården

 

Onsdagen var det bara vi på skolan hela dagen, vi passade då på att ha lite ute fritids pedagogik så vi gjorde en glödbädd i cementröret som finns på vår inner gård, sen blev det korvgrillning. Vi hade mellanmål alla  tillsammans , åt korv eller smörgås och drack varm choklad. Det blev en väldigt lyckad eftermiddag med stor gemenskap, allt bra för den sociala träningen och vardagsaktivitet.

 

 

Bild

Sportlovet 2017

Måndag hade vi utedag på Söra.  Det var en härlig dag fylld med naturliga hinder och upplevelser. Eleverna fick uppleva väder och natur på nära håll. Över öppen eld grillades den egna lunchen som bestod av hamburgare med tillbehör. Tänk vad mat smakar gott utomhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisdag åkte vi till Busiz, där lekte eleverna massor.  Full fart bland bollar, rutschkanor och hinderbanor.

 

 

 

 

Onsdag fick eleverna prova att åka skridskor på Rosvalla.  Genom att åka till en plats som Rosvalla så fick eleverna vistas i en annorlunda miljö än den vanliga, umgås med andra människor och träna på balans och uthållighet.

 

 

 

 

Torsdag gick resan till Ökna skolan. På Ökna fick eleverna bekanta sig med och sköta om olika djur.

 

 

 

 

Fredag Blev det en blöt dag på badhuset. Mycket plask och skratt.

 

 

 

 

Sista dansen med Mea

Onsdag 1 mars hade vi sista dansen med den fantastiska danspedagogen Mea från Scenkonst Södermanland.

Dansen med Mea har gett våra elever en ökad initiativ förmåga,  samhörighet och samspel med gruppen. När våra elever har kommit med egna initiativ så har de blivit positivt mottagna. Eleverna har fått instruktioner och har med stort engagemang och glädje utfört och deltagit.