v 12

En vecka där vi verkligen fått en försmak på våren, det spritter i kroppen och vi vill bara ut och leka.  Vi har fått återuppleva vår utemiljö utan snö, att få ta fram cyklarna och bowlingspelet, grävt fram stora kladdiga sandkakor i sandlådan och höra fåglarna kvittra i träden. Det bjuds in till nya lekar med återupptäckta lekkompisar när vi samlas utomhus.

Måndag och Onsdag hade vi påskpyssels dagar. Många olika material och tekniker har vi använt oss av under pysselstunden.  Sockerfärg var väldigt roligt att måla med, tänk vad gott det smakade om fingrarna när det ”spilldes”.

 

 

 

 

 

 

 

Andra pyssel vi gjorde krävde att vi klippte, rev och klistrade. Många olika moment, men det blev väldigt fina kycklingar

 

 

 

 

 

 

 

Självklart gjorde vi en klassisk måla på händerna tupp, det är roligt att se alla reaktioner som kommer när händerna målas. Men tupparna blev riktigt härliga.

 

 

 

 

Tisdag blev det ingen ridning men kör eleverna övade på sin repertoar inför kommande uppvisning.

Torsdag blev det innebandy och bowling. Det är så roligt att se hur eleverna utvecklas och växer genom de utmaningar de möter.

ni har väl inte missat den härliga innebandy filmen som är gjord 🙂

klicka på länken så kan ni se den hur mycket ni vill:

https://onyxplay.solidtango.com/video/en-troja-for-alla-sarskolan-langsatter

I övrigt så sprudlar det av lek och kreativa påhitt på fritidshemmet.

Leken ”rita, gissa, vad kan det va” är en hit hos några och de är jätte duktiga på att rita så det lätt kan gissas vad det är. Här under har en elev ritat av en annan elev.

 

 

 

 

 

I lilla motoriken har det byggts hinderbanor och avancerade bollekar

 

 

 

 

 

På Blåklockan har det producerats robotar och läskiga ”spöken” i flera olika material

 

 

 

 

 

 

I övrigt så närmar det sig påsk och lite ledighet för alla. kanske kommer påskharen på besök, vem vet 🙂

 

 

 

 

 

En liten påminnelse här på slutet:

  • Det kan behövas lite extra kläder då det är en årstid som kan ge blöta kläder och fötter
  • Den 7 April ska sommarlovslappen vara inne och ev. taxi beställnig ska vara gjord till Ann-Sofie

 

Undersökning :-)

Hej

Vi är lite nyfikna på hur många som läser våran blogg och om det finns en önskan om att vi fortsätter blogga 🙂

skriv gärna en liten kommentar under detta inlägg om du har läst och om du önskar att den lever vidare.

mvh

fritidshemmet Ängen

Sportlovet 2018

Relaterad bild

På fritids har vi haft en vecka full med roligheter. Det har varit ett sportlov med blandade aktiviteter på olika platser.

Måndag var vi i sysalen och gjorde ”pokemonfigurer”.  pokemonfigurerna är gjorda av garn som lindades rund och rund och klipptes upp så den blev lurvig 🙂

 

 

 

Bildresultat för pokemon pyssel

Efter lunchen åkte några till Gumshallen och spelade badminton. Badminton var väldigt nytt för flera, men vad roligt det var.

 

 

 

 

Ett annat gäng  började måndagen med ett besök på badhuset. under eftermiddagen bjöds det på träslöjd  i träslöjdssalen. Där det tillverkades trollstavar.

Tisdag hade vi en ute dag. Vi åkte den röda bussen till Söra, vi grillade korv på den öppna brasan och åkte pulka/ stjärtlapp.

 

 

 

 

På Onsdag blev det bak i köket. Vi bakade pizzabullar som vi skulle  avnjuta under mellanmålet.

torsdag var en dag med många spännande möten. Några av oss åkte på förmiddagen till  Sinnesrummen som finns på Stenbrovägen.  Det fanns det vita rummet och det  svarta rummet. I det svarta  rummet var det speglar, ljusslingor och bolltäcke, i vita rummet var det en vattensäng.  De som inte var inne i rummen gick en skogspromenad.

Eftermiddagen åkte vi till en gård och tittade på djuren. De fanns hästar, kaniner, tuppar och hönor.  Några av hönorna hade lagt ägg som vi fick titta och känna på.  Eleverna fick borsta och rida på lilla Shetlandsponnyn  Tulle, han var väldigt snäll och tålig. Vi avslutade besöket med att dricka varm choklad och äta en god smörgås.

 

 

 

 

 

 

 

Fredag  åkte vi med röda bussen till busiz.

Oj vad vi lekte 🙂

Bildresultat för lekande barn tecknat

Klättrat, kastat boll och åkt rutschkana. Luncen åt vi också på Busiz. Det serverades hamburgare eller pannkaka. En mycket skojig och busig dag som avslutades med film och popcorn.

 

 

 

 

vårterminens uppstart :-)

Nu har vi äntligen kommit i gång efter jullovet 🙂

Alla våra aktiviteter, nya som gamla har startats upp och uppskattas av stor som liten. Härligt att få träffa alla igen efter ett långt lov, några var lediga och några var med på  lov aktiviteterna.

Måndagarna är vi kvar på våra hemvister på fritids. Det finns tid till pyssel och socialt samspel. Många roliga och oväntade samtal blir det under en eftermiddag på fritidshemmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även den lilla snön som kom så glatt han vi nyttja 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Tisdagarna har vi några som går till S:t Katarina kyrkan och sjunger i en barnkör, mycket glädje har det skapat.

 

 

 

övriga gruppen har rörelse på schemat. Vi har nu avancerat vårt repertoar från miniröris till röris (friskis och svettis). Många nya rörelser som gör oss varma och svettiga kombinerad med avslappning och vila.

 

 

 

 

Onsdag har Mea kommit till oss och dansat. Mea är en fantastik danspedagog som alla uppskattar jätte mycket. Det är mycket dans och sång. Mea kommer att komma till oss fram till sportlovet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag är en  dag då det händer flera olika aktiviteter.

Vi har startat upp en ny grupp, en innebandygrupp 🙂 Varje vecka så kommer två tränare från Onyx och tränar innebandy med oss. Det är övningar och match.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bowlingen är kvar fortfarande på torsdagar men med några nya och några gamla elever.

 

 

 

 

Fredagar har vi fredagsskoj med musik och dans. Lite komihåg lekar oxå, kims lek.

 

I övrigt så har det pysslats på avdelningarna. Blåklockan har haft tema fiskar och havet. Tittat på film med fiskar och gjort egna akvarium. Det har lekts doktor och meckats med skruvmejsel.  Vi arbetar med finmotoriken och koncentrationen genom att vi gör pärlplattor efter mönster.

Uppdatering av bloggen :-)

Hej alla 🙂

Nu var det ett bra tag sedan det hände något på bloggen. Hösten har gått fort på fritidshemmet och vi har inte riktigt hunnit med bloggen.

Efter julledigheten tänker vi att det blir en ny fräsch uppstart av bloggen.

Vill passa på att tacka alla för ett mycket trevligt och lyckat lucia firande i går. Alltid lika underbart att se och höra när våra elever uppträder.

Vi vill även önska alla en riktig god jul och ett gott nytt år.

 

 

 

 

En vecka fylld med spännande aktiviteter.

Måndagen var en dag som spenderades på BUSIZ, mycket lek och glada skratt.  På Busiz fanns det något för alla. Det sociala samspelet stärks i samband med leken och att få vara tillsammans och klura ut hur allt fungerar.  Det finns en fascination i allt som finns där och det stimulerar till mera lek.

Tisdag hade vi en utedag där vi alla tillsammans gick till skogen.  Att få gå tillsammans till skogen stärker samspelet och det fanns utrymme för de spontana samtalen. På vägen till  och i  skogen fanns det mycket att upptäcka och testa. En skogsmiljö lockar till rörelseglädje och kreativitet.

Till lunch grillade vi  våra egna hamburgare. Det smakar alltid så mycket bättre med lunch ute i skogen. Till efterrätt blev det marshmallows som  grillades över den öppna elden.  Några täljde sina egna grillpinnar.

 

 

 

Torsdag åkte vi i väg till Linköping och Fenomenhuset. Det är ett hus i gamla Linköping fullt med roliga upplevelser och experiment.  Tillsammans provade vi på nya saker, använde vår fantasi  och var riktigt nyfikna.

På övervåningen fanns  det  ett rum med ormar, ödlor och spindlar. Det var en spännande plats att smyga in och titta på kräldjuren, att få se på nära håll men ändå säkert avstånd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag var vi på plats på Långsätter, en dag med lugn och ro. Vi bakade muffins och chokladbollar som blev fika.

 

 

 

 

Vi var ute i det fina vädret och lekte.  Ett litet ”bio” besök bjöds det till  med  under eftermiddagen.

 

 

 

v 40 & v 41

Eftersom bloggvärlden har legat nere under förra veckan så blir det dubbelbloggning denna vecka 🙂

måndagar tillbringar vi med vår avdelning. Vi fortsätter spela spel för att träna vår kroppsuppfattning. Var sitter öronen och näsan, det är inte alltid lika lätt att veta. Färgträning och playdoh bak är också något som vi hållit på med 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Även doktorerna har sin patientmottagning öppen när allvarliga skador inträffar på fritidshemmet. Denna gång var det Torill och Elias som blivit skadad och behövde vård.

 

 

 

 

Tisdagarna har vi vårat glada ridgäng som åker ut till stallet, de är jätte duktiga på hästarna. Alla vi andra hade röris och andra olika aktiviteter, fantastiskt roligt, många skratt och svettiga blir vi 🙂

 

 

 

 

under onsdagarna har vi pysslat på. Vi har målat spöken och igelkottar och arbetat med lera.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag är en dag med olika ute aktiviteter,  ett gäng elever går till en lekpark i närmiljön. Det stora bowlinggänget fortsätter att jobba på med strikar och sparrar.  De har tränat på att anmäla sig själva i kassan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är så roligt att få tillbringa tid med era barn. De utvecklas och tar för sig.