skogen gör något med oss !

Att få komma ut i skogen gör något med oss , det är så härligt och det märks på barnen hur bra de trivs. Ett annat lugn och en annan frihet att kunna bestämma vad jag själv  vill hitta på . I dag fick barnen veta att kossorna rymt från hagen och att vi behövde hjälp med att samla in dem. Vi pratar om att det är viktigt att stänga grindar som öppnas vid genomfart uti skog och natur.

Vi surrade en trefot för att använda över elden så vi kan hänga grytan i den. Vi hittade svampar , sniglar , tordyvlar mm. Vi lagade en härlig gryta som vi stoppade i pitabröd! MUMS

Teater!

Idag har våra femåringar gått till Träffen och tittat på teaterföreställningen ”Mitt och Ditt och Mitt”. Den handlade om fyra slipsar i en presentask och hur tokigt det kan bli när man är ”så snäll att man är dum”. Så här sade barnen:

Bra när dom gedde tillbaka slipsen.

När dom bråkade var det jättekul, kul när dom bråkade med slipsarna.

Men jag gillade den inte.

Sen frågade jag vart dom skulle och dom skulle tillbaka till Stockholm

Vi möts i skolskogen.

Idag har vi tagit vara på sommarsolen och gått till våran skolskog tillsammans. Vi undersökte djuren under stenar och träd, byggde ihop våran koja tillsammans, använde våra kroppar – klättra, hoppa, balansera.

När vi har jobbat på så hårt blev vi hungriga och vilken tur att vi hade med oss mat så vi kunde avsluta med en god måltid tillsammans!

Vilken toppen bra dag!

Idag så har vi gjort en film som handlar om en älg som skulle ta sig över lavan för att komma till trädet med honungen i.

Barnen fick i uppdrag att göra rekvisita och en historia som de ville att filmen skulle handla om. Efter det så började de regissera deras film. De tog kort och valde musik.

När filmen var klar så har vi tillsammans lagt upp den här på bloggen!

DELAKTIGET & FRAMTIDSTRO!

Makey Makey

Idag har vi utforskat och prövat makey makey på förskolan – tanken av att kunna styra datorn med bananer blev barnen helt förundrande över! Vi testade att spela piano och Bongo trumma med bananerna! Vilket spännande verktyg, och att kunna konkret koppla ihop det digitala med något som finns i verksamheten (det kan vara vad som helst) är en super häftig känsla! 🍌

Utställning vid Stadshuset

Under hela dagen har barnens fantastiska alster funnits att betrakta vid Stadshuset. Vi trotsade tillsammans regn och blåst, tog med oss matsäck och gick dit. På hemvägen gjorde vi ett kort stopp på biblioteket för att sedan kämpa vidare. De sjöblöta barnen utstrålade sådan glädje där de vandrade fram att förbipasserande stannade upp & log!