Skogsutflykt med 5-åringar

En fantastiskt härlig dag med lite vårkänning i luften. Förmiddagen bjöd på fina aktiviteter med bra samarbete mellan barnen. Så undrebart att få ta del av barnens alla upptäckter och funderingar.

Vi pratade om allt skräp vi såg på vår pormenad till skogen och vad som händer med naturen och djuren om vi lämanr skräpet kvar ! Era barn är så duktiga på och har koll över vad som skall sorteras och gå till återvinning.

Vi lekte en lek som förtydligar hur viktigt det är att inte skräpa ner och att vi måste källsortera och vara rädd om vår jord.

Eva-Lotta vår elev på Paletten , höll i dagens aktivitet i skogen. Vi avslutade dagen med pannkaka till lunch och bananglass till efterrätt då Eva-Lotta gjorde sin sista dag i går. Vi önskar henne lycka till med framtiden!

 

Matlabbet

I dag bjöds barnen in till att leka med mat. Vi la blåbär i 3 skålar för att sedan hälla på vatten, citronsaft och bakpulver. Vad händer med blåbären och vilken färg blev det .Vi tog oxå filmjölk, karamellfärg och diskmedel för att se vad som händer när man droppar i filmjölk. Barnen fick måla i filmjölken med tops!

Rymden ett spejsat projekt lever i vår miljö

 

 

 

Projektet lever i vår miljön då barnen skapat en raket av vår kub inne i byggrummet. Raketen har fått namnet Blixten och barnen har gjort skyltar med raketens namn på.

Barnen skapar olika kreativa rymdkläder av återbruksmaterial.

–  Vi kommer från hjärtplaneten!

– Jag gör en astronautdräkt, det här är hjälmen jag ska ha på mig.

– Min dräkt ska bli en måne.

Matlabb

I dag var barnen inbjudna till köket för att laborera med mat. Just i dag fick vi provsmaka surt o sött!

Apelsin, citron och lime var dagens frukter.

– det är surt

– det smakar apelsin

– den är grön

– den är rund

– den är oval

Några smakade på alla frukterna andra vågade bara prova apelsin.Lime och citron var favoriter hos några.

 

Världens barn!

Världens barn är också våra barn som vi värnar om ! Vi vill tacka er alla för det bidrag vi fick under december månad för Ljusfest och grötfrukost . Dessa pengar kommer nu att göra gott för barn ute i världen.

Tillsammans med palettenbarnen  bestämdes att sätta in pengar till UNICEF och 4 olika hjälppaket! Vi kommer att sätta upp de gåvobrev som kommer med posten så alla kan se vad vi bidragit till.