Meny v 15 & 16

Nu börjar vi känna hur solens strålar värmer upp vår utemiljö och allt fler väljer att äta mellis utomhus. Vi kommer också att erbjuda lunch ute, som vi lagar tillsammans, för en hemvist i veckan med start efter påsk. Denna termin är det barn från Gullvivan, Smörblomman, Mandelblomman samt Vallmon som vi riktar in detta projekt mot. Men alla hemvister kommer att få äta ute någon gång under terminen, även de yngsta.

Vi fortsätter vår QR-projekt för att samla ord att benämna våra upplevelser och smaker när vi träffar på kända och okända livsmedel och frukter, grönsaker. Och de är riktiga smakdetektiver våra härliga barn!

 

 

 

Det är väldigt roligt när vi i köket kan bidra till hemvisternas projekt och just nu är det Gullvivans härliga torsdagar som vi kan berika lite extra. Denna veckan blev det frukter som förgyllde deras ansiktsmålning.

Här kommer menyn för kommande två veckor:

v15

Mån: BARNEN ÖNSKAR: Ekologiska köttbullar serveras med ekologiska makaroner

Tis: Skinkgratäng

Ons: Potatisbullar serveras med ekologiska lingon alt broccolibiffar

Tors: Kyckling serveras med ekologisk potatis och brunsås

Fred: Långfredag- förskolan stängd

v16

Mån: Annandag påsk- förskolan stängd

Tis: Skinksås serveras med ekologisk pasta

Ons: Potatis och rotfruktsgratäng serveras med en lins och fetaostsallad

Tors: BARNEN ÖNSKAR: Falukorv serveras med ekologiska makaroner

Fredag: Ugnsbakad apelsinlax serveras med ekologisk, kokt potatis

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.